♥ ♥ ♥
Blev tipsad av en gympakompis om detta knäckebrödet och det har blivit en STOR favorit här hemma.
Om ni inte redan testat så bara MÅSTE ni göra det.
Tror vi äter mer solrosfrön än fåglarna för tillfället.
Orginalreceptet hittar ni HÄR
Jag har gjort lite ändringar som passar mig!
Ingredienser:
200 g solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
1/2 dl vallmofrön, 2 msk till varje plåt är perfekt
Flingsalt, använde inte jag men kommer testa
Gör så här
1. Sätt ugnen på 160
varmluft.
Väntade jag med tills att jag
började lägga på plåtarna
2. Blanda
allt utom vallmofrön i en bunke och låt den stå framme och svälla i cirka 1
timme.
Delade smeten i två skålar, jag har 60 plåtar, så var det lätt att få lika mycket på varje.
3. Bred ut smeten tunt på 2 plåtar klädda med
bakplåtspapper.
Gick lätt när jag fuktat
händerna med kallt vatten.
4. Strö över vallmofrön och lite flingsalt.
5. Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.
Skiftade plåtarna efter halva tiden och
skårade med en pizzaskärare.
6. Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret
från bröden. Förvaras torrt.
Det är Linfrön och fiberhusk som hjälper brödet att
hålla ihop. Om du inte tål eller tycker om några av fröna kan de bara bytas ut
mot några som du föredrar.
Brödet är också helt glutenfritt så här har ni en
höjdare att tipsa alla glutenintoleranta om!
Tips! Kexen är även supergoda till ostbrickan så
fredagskvällen är räddad!!
♥ ♥ ♥
Hi, Gunilla! I'm not sure what this is, but it looks delicious!
SvaraRaderaAND...I always love how you photograph your creations!