KARDEMUMMSSKORPOR
Orginalreceptet hittar ni HÄR
Ingredienser
1 tsk
kardemummakärnor
100 g mjukt
smör
1 dl strösocker
0,5 dl råsocker
1 st
vaniljstång
2 st ekologiska
ägg
1 dl sötmandel
1 st
bittermandel
5 dl vetemjöl
1,5 tsk
bakpulver
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Växlade mellan varmluft och "vanlig"
Växlade mellan varmluft och "vanlig"
Stöt kardemumman i en mortel.
Vispa smör, strösocker, råsocker, delad och urskrapad
vaniljstång och kardemumma krämigt.
Rör ner ett ägg i taget.
Hacka sötmandlarna grovt och riv i bittermandeln.
Blanda all mandel med vetemjöl och bakpulver och vänd
försiktigt ner det i smeten.
Forma degen till två rullar på en plåt med
bakplåtspapper.
Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter.
Växlade mellan varmluft och "vanlig"
Växlade mellan varmluft och "vanlig"
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg
tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter
tills de är helt torra.
Tog längre tid för mina att bli helt torra.
Känner med fingret i mitten av skorpan så att dom är helt torra.
Stängde av värmen och lät dom stå kvar på eftervärmen med varmluft.
♥ ♥ ♥
Tog längre tid för mina att bli helt torra.
Känner med fingret i mitten av skorpan så att dom är helt torra.
Stängde av värmen och lät dom stå kvar på eftervärmen med varmluft.
♥ ♥ ♥
mums, tack for att dela med. ska forsoka gore dem en dag :-)
SvaraRadera