♥ ♥ ♥
Hittade ett recept på chokladbiscotti som lät så smaskigt.
Testat och KLART!
Resultatet blev SUPERGOTT och receptet hittade jag här.
Chokladbiscotti
Det här behövs till 75 st:
150 g sötmandel
75 g smör
eller margarin
3 1/2 dl socker
3 ägg
6+1/2
dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g hackad
choklad
Ugn: 200° och 100°
Gör så här
Rosta
mandeln i en torr stekpanna och låt den svalna.
Rör smör och socker poröst
och tillsätt äggen ett i taget under vispning.
Blanda
6 dl mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten.
Tillsätt mandel och grovt hackad choklad.
Blanda
samman till en deg och dela i fyra bitar.
Jag delade i tre bitar.
Jag delade i tre bitar.
Använd eventuellt resten av
mjölet vid utbakningen.
Mjöl till utbakningen behövs. Tro mig, kladdigt, kladdigt, kladdigt!
Forma till längder och lägg på plåt med bakpapper.
Grädda
i 20 minuter.
Skär längderna i sneda bitar och lägg med snittytan upp.
Sänk ugnsvärmen till 100° och torka biscottin i ca 40 minuter tills de är
torra.
Läste på nätet att man kunde rosta mandel såhär:
Sätt in mandeln i KALL ugn och låt temperaturen gå upp till 175 grader.
Eventuellt några minuter längre beroende på ugn.
Fungerade bra MEN nästa gång får det nog bli iaf fem minuter längre.
♥ ♥ ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar