måndag 11 januari 2016

Långpannebröd


♥ ♥ ♥

Testat nytt recept på bröd som var både enkelt och SUPERGOTT!

Jag har bakat efter receptet som ni hittar HÄR

MEN gjorde några små ändringar!


LÅNGPANNEBRÖD

Ingredienser

5 dl vatten
2 dl havregryn
50 gr smör
50 gr jäst 
0,5 tsk bakpulver 
4 dl rågsikt
1 ägg
1 tsk salt
0,5 dl honung
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl hela linfrö
ca 8-9 dl vetemjöl/vetemjöl special

SÅ HÄR GJORDE JAG:


Tog 2 dl havregryn och 3 dl vatten och kokade till en gröt. Klickade i smöret och lät det hela svalna. Sen tog jag resterande vatten och värmde till fingervarmt. 

Smulade jästen och slog på honung. Därefter det fingervarma vattnet och "gröten".

Blandade rågsikt, bakpulver och fröer och slog i. Efter det hälften av mjölet, salt och lättvispat ägg.
Fortsatte sedan med mjöl tills jag tyckte degen var lagom d.v.s släppte från kanterna i maskinen.
Lät den jäsa i ca 30-40 minuter under bakduk.

Smorde kanterna på en braspanna/långpanna och la i ett bakplåtspapper.
Kavlade/tryckte ut degen på plåten. Skårade ca 16 bitar med en pizzaskärare.
Jäs i ca 30 minuter.

Penslade med ägg och strödde på sesamfrön, vallmofrön samt chiafrön.

225  grader i ca 13-14 minuter och lät svalna under handduk/bakduk.
Vanlig ugnsvärme och några minuter på varmluft.


♥ ♥ ♥












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...