♥ ♥ ♥
Det blir inte mycket papperspysslande nu när vädret är så fint.
Så idag bjuder jag på ett syltrecept istället.
Har provat det här flera gånger, både med hallon och svarta vinbär, och tycker det blir så gott och inte alls så sött som när man köper sylt.
Perfekt både till ostbrickan, smörgåsen och att blanda i filen.
Den här sylten håller inte så länge så jag fryser bären på en plåt med bakplåtspapper och lägger sen över i plastpåse eller burk.
Det är sen lätt att plocka fram den mängd som man behöver.
♥ ♥ ♥
CHIASYLT
ca 240 gr frysta bär
2 msk chiafrön
ca 1/2 dl vatten
honung efter smak, ca 2-3 msk
Lägg bär och vatten i en kastrull.
Låt koka upp och rör om.
Mosa bären och låt puttra i 3-5 minuter.
Tillsätt chiafrön och
rör om.
Smaka av med honung.
Låt svalna en stund. Rör om så att inte chiafröna
sjunker till botten. Häll sedan över i en ren glasburk. Stäng locket när sylten
har svalnat och förvara i kylskåp.
♥ ♥ ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar