RÅGSNITTAR
Den röda texten är hur jag gjort samt några tillägg.
2 pkt jäst
1,5 dl sirap
4-5 tsk salt, jag tog 5 tsk
1,5 liter vatten + mjölk (hälften av varje)
150-200 gr margarin
1 pkt rågsikt
1dl
havrekli
Jästid ca 20 + 30 minuter. Gräddas ca 10-15 minuter i 225
grader.
Smula jästen.
Smält margarin och blanda med vätskan. Värm till
fingervarmt, 37 grader, och slå över jästen.
Blanda med övriga ingredienser.
Låt jäsa övertäckt i ca 20 minuter.
Häll ut degen på bakbord.
OBS!
Degen blir mycket kladdig! Det går inte att rulla bullar.
Man får vrida ut degen till en lång ”korv” på ett väl mjölat bord. Skär sedan
bitar ca 8 cm breda.
Hoppade över moment "rulla bullar" eftersom degen verkligen blir
MYCKET kladdig.
Delade i stället degen i två delar och lade på två plåtar
med bakplåtspapper.
Plattade sedan ut varje del och skårade djupt till ca 20
bitar på varje.
Jäs sedan övertäckta i ca 30 minuter.
Pensla
med ägg och strö över vallmofrö. Gräddade i 15 minuter. Tar ngt längre tid när
man har det som brytbröd.
SUPERGODA och SUPERENKLA att baka när man slipper moment "kladdig" deg, hehe!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar