100 g smör
      1 g saffran
      2 st ekologiska ägg
      1.5 dl strösocker
         5 dl vetemjöl
    1.5 tsk bakpulver
       1.5 dl hel sötmandel
          Råsocker
            Sätt ugnen på 175 grader.
            Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
            Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Skållar, skalar och grovhackar mandeln.
Skållar, skalar och grovhackar mandeln.
            Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
            Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
           Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
            Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
            Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat eller över natten.
♥ ♥ ♥
Tog längre tid för mina att bli helt torra. 
Känner med fingret i mitten av skorpan så att dom är helt torra.
♥ ♥ ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar