♥ ♥ ♥
Testat ett nytt recept som blev väldigt bra.
Rågbullar med rågflingor.
Ändrade lite i receptet, som jag nästan ALLTID brukar och då har jag gjort det med RÖD text.
Ingredienser
Orginalreceptet finns på denna länk:
ca 12 rågfrallor,
kan nog bli 25 stycken nästa gång eftersom jag använde 50 gram jäst.
320 g (ca 5 ¾ dl)Kungsörnen Fint Rågmjöl
680 g (ca 11 ½ dl)Kungsörnen Vetemjöl Special
50 g (ca ½ dl) socker, jag använde honung
40 g smör eller margarin
(rumstempererat)
30 g jäst, jag använde 50 gr
19 g (ca 1 msk) salt
700 g (ca 7 dl) vatten
150 g (ca 3 ¾ dl) rågflingor
Så här tillagar du receptet (2 timmar):
1. Lös upp jästen i vattnet, jag
värmde till 37 grader, och tillsätt övriga ingredienser. Rör 8 min på
låg hastighet och sedan 4 min på hög hastighet i degblandare, eller dubbla
tiden för hand. Täck med bakduk och låt degen vila ca 30 min.
2. Dela degen i 12 lika stora bitar, eller fler, och forma till bollar.
Platta till bollarna med handflatan, pensla med vatten och strö rågflingor över
dem. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och låt dem jäsa övertäckta i ca 45
min.
Jag penslade med ägg och strödde
över vallmofrö samt sesamfrö.
3. Värm ugnen till 225 ̊C
(varmluft 220 ̊C).
4. Placera plåten i mitten av ugnen och grädda bröden 9–12
min.
5. Låt dem svalna på galler.
Till dessa bullar serveras det soppa idag
Gunilla, this sure does look delicious!
SvaraRaderaIt's making me hungry.