onsdag 28 januari 2015

Rågfrallor


♥ ♥ ♥

Testat ett nytt recept som blev väldigt bra.

Rågbullar med rågflingor.

Ändrade lite i receptet, som jag nästan ALLTID brukar och då har jag gjort det med RÖD text.



Ingredienser
Orginalreceptet finns på denna länk:

ca 12 rågfrallor, 
kan nog bli 25 stycken nästa gång eftersom jag använde 50 gram jäst.

320 g (ca 5 ¾ dl)Kungsörnen Fint Rågmjöl
680 g (ca 11 ½ dl)Kungsörnen Vetemjöl Special 
50 g (ca ½ dl) socker, jag använde honung
40 g smör eller margarin (rumstempererat)
30 g jäst, jag använde 50 gr
19 g (ca 1 msk) salt
700 g (ca 7 dl) vatten
150 g (ca 3 ¾ dl) rågflingor 

Så här tillagar du receptet (2 timmar):

1. Lös upp jästen i vattnet, jag värmde till 37 grader, och tillsätt övriga ingredienser. Rör 8 min på låg hastighet och sedan 4 min på hög hastighet i degblandare, eller dubbla tiden för hand. Täck med bakduk och låt degen vila ca 30 min.

2. Dela degen i 12 lika stora bitar, eller fler, och forma till bollar. Platta till bollarna med handflatan, pensla med vatten och strö rågflingor över dem. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och låt dem jäsa övertäckta i ca 45 min.
Jag penslade med ägg och strödde över vallmofrö samt sesamfrö.

3. Värm ugnen till 225 ̊C (varmluft 220 ̊C).
4. Placera plåten i mitten av ugnen och grädda bröden 9–12 min.
5. Låt dem svalna på galler.

Till dessa bullar serveras det soppa idag

OCH det receptet hittar ni HÄR.

♥ ♥ ♥

1 kommentar:

  1. Gunilla, this sure does look delicious!
    It's making me hungry.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...