6 dl
rågsikt, här varierar jag efter smak och tillgång
2 msk
bakpulver
1 tsk salt
2 tsk
brödkryddor, 1,5 tsk
1 riven
morot
3 dl
filmjölk
2 msk sirap,
honung
1-2 msk
linfrö
175 grader i
ca 45 minuter på nedersta falsen
Blanda mjöl,
bakpulver, salt och brödkryddor.
Blanda ner
morot, fil samt sirap/honung i mjölblandningen.
Rör ihop
till en lös deg.
Häll smeten
i en smord och bröad, jag använder havrekli, 1½ liters bakform.
På ytan
strör jag en blandning av diverse fröer, pumpa, sesam, havrekli….
NU sätter jag ugnen på
250 grader för att sedan sänka till rätt temperatur när jag sätter in brödet.
Bröd, kakor mm blir
jämnare på ytan om dom får stå och vila medans ugnen blir varm.
Stjälp upp
när det är klart och låt svalna på galler.
Brukar ta brödet ur formen och sätta det upp och ner några minuter i ugnen på eftervärme.
Snabbt, lätt och smakar ljuvligt gott med tex en skiva chevré...
This looks delicious, Gunilla.
SvaraRadera